18:00

BK Walldia

Referat: Genevad/Veinge IF - BK Walldia

Genevad-Veinge - BK Walldia B-lag 210906

Hemmalaget har en väldigt ung trupp, 12 stycken födda på 2000 talet att jämföra med 5 för Walldia.

Det är framtiden för Genevad-Veinge vi får se ungdomar kvicka och fulla av energi.

Man börjar också bäst i första halvlek och har flest möjligheter och bäst vilja. Man tar ledningen efter 19 min efter en omställning där Jocke ställs ensam med motståndaren.

Walldia har dock en del chanser, men de blåa är inte koncentrerade när möjligheterna uppdagas. Tanne är igenom vid 2 tillfällen men hans lobbförsök misslyckas, även Kalle får se sitt lobbförsök misslyckas.

När sen veteranen Jonte i backlinjen hamnar i en svår situation där han har oturen att styra bollen i egen bur är det inte lyckans gudinna man har på sin sida.

2-0 efter en knapp halvtimme. Vi har inte turen med oss men det skapas i alla fall chanser.

Men när det ”ringer” igen bakom Jocke ett par minuter senare och 3-0 efter en lobb är det nog inte många som tror på poäng i denna matchen.

Om man får se positivt på matchen är det en timme speltid kvar, kan dom borde Walldia kunna vända på detta.

Det görs lite byten i Walldia och framför allt Tanne fortsätter utmana motståndarna.
Pausvila och lite allvarsord från tränare Persson och som efterlyser lite mer vilja och intensitet.

Andra halvlek igång och det är Walldia som succesivt tuggar sig in i matchen ordentligt.

Reduceringen 3-1 kommer också när Ibbe reducerar från nära håll och Tanne assisterar.

Det blir tändmedel för de blåa. Speciellt Tanne är svår för hemmalaget att hantera.

Hemmalaget trycks tillbaka mer och mer. 3-2 kommer från en sprudlande Tanne på språng när han denna gången spelas fram av Kenan och kan dunka upp reduceringen i nättaket.

Walldiaförsvaret har haft det ganska lugnt en period i andra halvlekens inledning.
Det visar sig också att man inte kan koppla av och släppa över initiativet igen till hemmalaget då hugger hemmalaget direkt.
Efter lite försvarsstrul gör hemmalaget 4-2 och det återstår bara 17 minuter. Ska Walldia kunna komma ifatt?

Den som tvekade på det fick se en fullständig kanonad innan slutsignalen ljöd över Vessinge sjön intill.

77 min 4-3 genom Ibbe efter en djupledslöpning och ass från Tanne.

80 min 4-4 straffsparkgenom Kenan efter en straff för hands.

82 min 4-5 Kenan kanon upp i nättaket, tar emot en retur från Tanne efter hörna.

86 min 4-6 Tanne avslutar kanonaden när han löper sig fri efter en framspelning från Ibbe.

Återställt underläget på 9 minuter, inte illa.

Det kunde blivit ännu mer, hemmamålisen står i vägen för några yterliggare farligheter.

3 st 2 målsskyttar Tanne, Ibbe och Kenan.

Många Walldianer som i andra halvlek visar att man vill vara med i resten av höstmatcherna.
Speciellt Tanne som inte spelat mycket på några veckor och ser väldigt het ut och behövs i slutspurten.